http://media.net.gr/cialis.html http://media.net.gr/viagra.html.

Πετιμέζι

Πετιμέζι

Συνταγή

Την εποχή του τρύγου αγοράζουμε μούστο (περίπου 5 - 10 κιλά) από τα πατητήρια κρασιού. Βάζουμε τον μούστο σε κατσαρόλα κατάλληλη για την ποσότητα του και ρίχνουμε στάχτη, 2 χούφτες περίπου, που την έχουμε δέσει καλά μέσα σε ένα κομμάτι τουλοπάνι.
Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει καθαρίζοντας την επιφάνεια του μούστου από τους αφρούς. Μετά από μισή ώρα περίπου κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά πετάμε τη στάχτη και σουρώνουμε με προσοχή από το τουλοπάνι όλο το μούστο.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά τον μούστο να βράσει μέχρι να γίνει πετιμέζι. Δηλαδή να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι τόσο πυκνό που η σταγόνα του όταν την ρίχνουμε στο χέρι να μην «κυλά».

Το φυλάμε σε μπουκάλια. Μπορεί να διατηρηθεί χρόνια αν έχει καλό πήξιμο.
Πριν από κάποια χρόνια ήταν μεγάλη η χρήση για όλες τις χειμωνιάτικες λιχουδιές. Μοστοκούλουρα, μπομπότες, μπαζίνες, πετιμεζόπιτες.
Τώρα σπανίζει και αυτό.

Αγοράστε πετιμέζι από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

E-mail Εκτύπωση PDF

Τελευταίες συνταγές

~ ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α ~