Γλυκό κουταλιού σύκο
Τι θα χρειαστούμε:Για 40 σύκα θα χρειαστούμε1,5 κιλό ζάχαρη3-4 φλυτζάνες νερόαμύγδαλα ξεφλουδισμένα (όσα τα σύκ...
Εκτέλεση
Κόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τα φύλλα σε 4 ίσια μέρη.
Κάθε λωρίδα την βουτυρώνουμε, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση, λίγο πιο πάνω από το τέλος για να μπορεί να γυρίσει , διπλώνουμε λίγο δεξιά και αριστεράκαι αρχίζουμε να τυλίγουμε σαν ρολόΣτρώνουμε χαρτί ψησίματος σ' ένα ταψί, βάζουμε επάνω τις φλογέρες και αλείφουμε την επιφάνεια τους με βούτυρο.
Ψήνουμε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού.
Στα 5 λεπτά ρίχνουμε το χυμό και βράζουμε ακόμη για 2-3 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε τις φλογέρες και τις βάζουμε σ' ένα βαθύ και στενό σκεύος, κάνουμε τρυπίτσες στην επιφάνεια τους με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε σιγά – σιγά το σιρόπι, σε λίγη ώρα τα γυρίζουμε ανάποδα για να σιροπιαστούν ωραία και από πάνω.
Όταν δούμε ότι έχουν τραβήξει αρκετά, τις τοποθετούμε σε πιατέλα ρίχνοντας από πάνω ότι σιρόπι έχει περισσέψει και τις σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν.