http://media.net.gr/cialis.html http://media.net.gr/viagra.html.

Φλογέρες

Φλογέρες

Υλικά για 45 κομμάτια
  • 200 γρ καρύδια
  • 150 γρ αμύγδαλα με την φλούδα
  • 1/2 φλυτζ. Τσαγιού φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
Επιπλέον
  • ένα πακέτο φύλλο για μπακλαβά
  • ½ φλ. Τσαγιού βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
  • 2,5 φλ. Ζάχαρη
  • 2,5 φλ. νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • λίγη φλούδα λεμονιού
  • ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • σύνολο βρασμού περίπου 7- 8 λεπτά


Εκτέλεση
Κόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τα φύλλα σε 4 ίσια μέρη.
Κάθε λωρίδα την βουτυρώνουμε, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση, λίγο πιο πάνω από το τέλος για να μπορεί να γυρίσει , διπλώνουμε λίγο δεξιά και αριστεράκαι αρχίζουμε να τυλίγουμε σαν ρολόΣτρώνουμε χαρτί ψησίματος σ' ένα ταψί, βάζουμε επάνω τις φλογέρες και αλείφουμε την επιφάνεια τους με βούτυρο.
Ψήνουμε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού.
Στα 5 λεπτά ρίχνουμε το χυμό και βράζουμε ακόμη για 2-3 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε τις φλογέρες και τις βάζουμε σ' ένα βαθύ και στενό σκεύος, κάνουμε τρυπίτσες στην επιφάνεια τους με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε σιγά – σιγά το σιρόπι, σε λίγη ώρα τα γυρίζουμε ανάποδα για να σιροπιαστούν ωραία και από πάνω.
Όταν δούμε ότι έχουν τραβήξει αρκετά, τις τοποθετούμε σε πιατέλα ρίχνοντας από πάνω ότι σιρόπι έχει περισσέψει και τις σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν.

Αγοράστε φλογέρες από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

E-mail Εκτύπωση PDF

Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

  • 1 λίτρο Γάλα
  • 1,5 φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 Αυγό(ά)
  • 50 γρ. Βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κιλό Φύλλα κρούστας
  • για τα φύλλα, επιπλέον Βούτυρο
  • 3 φλ. Ζάχαρη
  • 2 φλ. Νερό
  • 1 φετούλα Λεμόνι(α)
  • 1 ξυλαράκι Κανέλα
  • καρφάκια Γαρίφαλο
  • 1 κουτ. γλ. Χυμός λεμονιού


Τρόπος παρασκευής

Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνετε να κάψει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι. Ρίχνετε σιγά-σιγά στην κρέμα με το γάλα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε με βρεγμένη πετσέτα (για να μην κάνει πέτσα) και αφήνετε να κρυώσει.

Βουτυρώνετε ένα μέτριο μακρόστενο ή στρογγυλό ταψί. Απλώνετε στη βάση τα μισά φύλλα κρούστας, αφού τα αλείψετε πρώτα καλά με βούτυρο. Αδειάζετε μέσα την κρέμα και γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα. Απλώνετε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας επάνω στην κρέμα, αφού τα αλείψετε με βούτυρο. Χαράζετε σε τετράγωνά κομμάτια και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό, τη φετούλα λεμόνι και τα κανελογαρίφαλα για 5-6 λεπτά. Βγάζετε και πετάτε τα κανελογαρίφαλα, προσθέτετε τον χυμό λεμόνι και βράζετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι το γαλακτομπούρεκο αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Αφήνετε να κρυώσει καλά, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Αγοράστε γαλακτομπούρεκο από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

E-mail Εκτύπωση PDF

Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά Κύμης

Αμυγδαλωτά

Συστατικα

  • Αμύγδαλο
  • Ασπράδι αυγό
  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη
Αγοράστε αμυγδαλωτά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα
E-mail Εκτύπωση PDF

Πετιμέζι

Πετιμέζι

Συνταγή

Την εποχή του τρύγου αγοράζουμε μούστο (περίπου 5 - 10 κιλά) από τα πατητήρια κρασιού. Βάζουμε τον μούστο σε κατσαρόλα κατάλληλη για την ποσότητα του και ρίχνουμε στάχτη, 2 χούφτες περίπου, που την έχουμε δέσει καλά μέσα σε ένα κομμάτι τουλοπάνι.
Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει καθαρίζοντας την επιφάνεια του μούστου από τους αφρούς. Μετά από μισή ώρα περίπου κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά πετάμε τη στάχτη και σουρώνουμε με προσοχή από το τουλοπάνι όλο το μούστο.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά τον μούστο να βράσει μέχρι να γίνει πετιμέζι. Δηλαδή να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι τόσο πυκνό που η σταγόνα του όταν την ρίχνουμε στο χέρι να μην «κυλά».

Το φυλάμε σε μπουκάλια. Μπορεί να διατηρηθεί χρόνια αν έχει καλό πήξιμο.
Πριν από κάποια χρόνια ήταν μεγάλη η χρήση για όλες τις χειμωνιάτικες λιχουδιές. Μοστοκούλουρα, μπομπότες, μπαζίνες, πετιμεζόπιτες.
Τώρα σπανίζει και αυτό.

Αγοράστε πετιμέζι από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

E-mail Εκτύπωση PDF
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >> Σελίδα 2 από 2

Τελευταίες συνταγές

~ ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α ~