
Κανταΐφι

Το κανταΐφι, ή όπως συχνά το αποκαλούν, το καταΐφι, είναι ένα κλασικό σιροπιαστό γλυκό του ταψιού που μας ταξιδεύει πίσω σε παλιές εποχές, όπου κάθε γεύση είχε τη δική της ιστορία.
Η ινώδης ζύμη του, θρυμματισμένη με μεράκι από σιτάρι και νερό, δημιουργεί μια μοναδική υφή που θυμίζει τις παραδοσιακές κουζίνες των χωρών της Μέσης Ανατολής.
Οι ξηροί καρποί – αμύγδαλα, φουντούκια και φιστίκια – μαζί με το μέλι που προσθέτει την απαράμιλλη τραγανή και γλυκιά γεύση.

Αφες Στ. Σιδεράκη

